Κυπριακή έρευνα: Οι λόγοι που οι γυναίκες προκαλούν τροχαία ατυχήματα Reviewed by Momizat on . Συγκλονίζουν τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε το πρωί η Οργάνωση Οδικής Ασφάλειας Κύπρου (ΟΟΑΚ). Σύμφωνα με την έρευνα, για τους πρώτους τέσσερις μήνες το Συγκλονίζουν τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε το πρωί η Οργάνωση Οδικής Ασφάλειας Κύπρου (ΟΟΑΚ). Σύμφωνα με την έρευνα, για τους πρώτους τέσσερις μήνες το Rating: 0
You Are Here: Home » ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Κυπριακή έρευνα: Οι λόγοι που οι γυναίκες προκαλούν τροχαία ατυχήματα

Κυπριακή έρευνα: Οι λόγοι που οι γυναίκες προκαλούν τροχαία ατυχήματα

Κυπριακή έρευνα: Οι λόγοι που οι γυναίκες προκαλούν τροχαία ατυχήματα

Συγκλονίζουν τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε το πρωί η Οργάνωση Οδικής Ασφάλειας Κύπρου (ΟΟΑΚ). Σύμφωνα με την έρευνα, για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 έγιναν συνολικά 617 ατυχήματα.

Στα 304 ατυχήματα οδηγός ήταν άνδρας. Από τις εξετάσεις που έγιναν φάνηκε ότι από αυτούς οι 198 ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ οι 105 έτρεχαν πάνω από το όριο. Μόνο ο ένας από αυτούς δεν ήταν ούτε μεθυσμένος, ούτε έτρεχε πάνω από το όριο ταχύτητας. Την ίδια ώρα όμως, προβληματισμό προκαλούν τα ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν γυναίκες. Συνολικά έγιναν 313 ατυχήματα στα οποία οδηγούσαν γυναίκες. Από αυτές, μόλις 4 ήταν μεθυσμένες, ενώ πάνω από το όριο έτρεχαν άλλες 12. Οι υπόλοιπες 297 γυναίκες, ενεπλάκησαν σε ατυχήματα, με τους λόγους των ατυχημάτων αυτών να προκαλούν συγκλονισμό.

Σύμφωνα με στέλεχος της Αστυνομικής Δύναμης που μίλησε στο apokalyptiko.com, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτά τα 297 ατυχήματα που προκαλούν την άμεση επέμβαση των αρχών. Σε αρκετές περιπτώσεις όπως μας ανέφερε, γυναίκες άφηναν το τιμόνι για να καλλωπιστούν, όπως να βάψουν τα νύχια τους, να βάλουν κραγιόν και μάσκαρα, ακόμα και για να χτενιστούν εν ώρα οδήγησης! Ακόμη πιο ανησυχητικό όμως, όπως μας ανέφερε, είναι το γεγονός ότι  οι γυναίκες ακόμη δεν έχουν κατανοήσει τη λειτουργία του «αυτόματου πιλότου» στα αυτοκίνητα, νομιζόμενες πως με την επιλογή της λειτουργίας αυτής, το αυτοκίνητο θα τις μεταφέρει στον προορισμό τους! Το πιο συγκλονιστικό όμως, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες οδηγοί που οδηγάνε τη νύχτα φορώντας γυαλιά ηλίου!

Τα στοιχεία προκαλούν έντονο προβληματισμό στις Αστυνομικές Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες του apokalyptiko.com, δεν αποκλείεται να παρθούν και σχετικά μέτρα ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα που εμπλέκονται γυναίκες. Σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Αδειών, υπάρχουν σκέψεις για να γίνει το τεστ οδήγησης για τις γυναίκες δυσκολότερο, έτσι ώστε μόνο οι πραγματικά ικανές να παίρνουν άδεια οδηγού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, θα απαιτείται πλέον οι επίδοξες γυναίκες οδηγοί να παρουσιάζονται στο τεστ οδήγησης με φόρμες και όχι με ντύσιμο που θυμίζει έξοδο σε κλαμπ. Έτσι, το μέτρο αυτό θα αποδειχθεί καταλυτικό ώστε μεγάλο ποσοστό των Κύπριων γυναικών που ακόμη και στην κουζίνα του σπιτιού τους να πάνε ντύνονται στην τρίχα, δεν θα παρουσιαστούν για τεστ οδήγησης, κάτι που θα σημαίνει πως αυτόματα μειώνεται σε τεράστιο ποσοστό ο αριθμός των επίδοξων γυναικών οδηγών. Επίσης, στο τεστ οδήγησης θα εισαχθεί το λεγόμενο one point, με το οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν επαναστροφή χωρίς τη χρήση της πισινής ταχύτητας. Ένα άλλο μέτρο που θα εισαχθεί στο τεστ, είναι το λεγόμενο «fake event». Τι είναι όμως το fake event; Όπως μας ανέφεραν από το Τμήμα Αδειών, κατά την ώρα της εξέτασης ο εξεταστής θα σηκώνει το τηλέφωνό του κάνοντας πως έχει εισερχόμενη κλήση. Όταν θα «απαντά» λοιπόν το τηλέφωνο, θα αναφωνεί «Έχει ξεπούλημα 90% των τιμών σε όλα τα καταστήματα ρούχων στο Mall;;;;». Αν η γυναίκα οδηγός καταφέρει να μείνει συγκεντρωμένη στο οδήγημά της, τότε σημαίνει πως είναι απόλυτα ικανή για να πάρει την άδεια οδήγησης. Το apokalyptiko.com θα επανέρθει τις επόμενες ημέρες για το θέμα αυτό για να σας αναφέρει όλα τα νέα μέτρα που θα εισαχθούν στο τεστ οδήγησης.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top