Θρίαμβος Κύπριων επιστημόνων: Ανακάλυψαν τη χρησιμότητα της βενζίνης Reviewed by Momizat on . Η Κυπριακή ομάδα επιστημόνων Κύπρου ξανακτύπησε. Μετά από πολύχρονες και δαπανηρές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν το ντεπόζιτο της βενζίνης ενός αυτο Η Κυπριακή ομάδα επιστημόνων Κύπρου ξανακτύπησε. Μετά από πολύχρονες και δαπανηρές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν το ντεπόζιτο της βενζίνης ενός αυτο Rating: 0
You Are Here: Home » ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Θρίαμβος Κύπριων επιστημόνων: Ανακάλυψαν τη χρησιμότητα της βενζίνης

Θρίαμβος Κύπριων επιστημόνων: Ανακάλυψαν τη χρησιμότητα της βενζίνης

Θρίαμβος Κύπριων επιστημόνων: Ανακάλυψαν τη χρησιμότητα της βενζίνης

Η Κυπριακή ομάδα επιστημόνων Κύπρου ξανακτύπησε. Μετά από πολύχρονες και δαπανηρές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν το ντεπόζιτο της βενζίνης ενός αυτοκινήτου δεν έχει καύσιμα τότε το όχημα δεν μπορεί να ξεκινήσει!

Αυτή η ανακάλυψη προέκυψε τυχαία καθώς ένας εκ των επιστημόνων, πίσω στο μακρινό 2003, έμεινε από βενζίνη. Προσπαθούσε για πολύ ώρα να ξεκινήσει ξανά το αυτοκίνητό του χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έτσι, έθεσε το θέμα προς συζήτηση στην επιστημονική ομάδα η οποία ανέλαβε την μελέτη για να διαπιστωθεί το πρόβλημα και να βρεθεί μία λύση.

Αφού δοκίμασαν τα πάντα και δεν κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο, ξαφνικά ο ένας εξ αυτών πρόσεξε ότι ο δείκτης της βενζίνης ήταν στο Ε. Αυτό ήταν το έναυσμα για περαιτέρω μελέτες, οι οποίες διήρκησαν δέκα χρόνια, με σκοπό να καταφέρουν να πάρουν το δείκτη στο γράμμα F.

Αρχικά δοκίμασαν διάφορα υγρά όπως νερό, χυμό, φραπέ, γρανίτα και άλλα χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι με το φραπέ γλυκό όλο γάλα ο δείκτης ανέβηκε κατά δυο γραμμές και πίστεψαν ότι αυτή ήταν λύση. Τελικά ήταν ο αφρός από το φραπέ, αφού όταν ο αφρός «επόκατσε», ο δείκτης ξαναέπεσε στο Ε.

Η σπουδαία όμως ανακάλυψη προήλθε από τον μέντορα της επιστημονικής ομάδας Γιασεμή Γιασεμάκη, που θυμήθηκε ότι στα αυτοκίνητα μπαίνει ένα υγρό το οποίο μυρίζει αρκετά έντονα. Δοκίμασε αμμωνία, κυπριακή ζιβανία, κονιάκκι 31 και Αγγλίας, το άρωμα Old Spice, χωρίς αποτέλεσμα. Τότε όμως του ήρθε η έμπνευση να δοκιμάσει και βενζίνη. Αυτή ήταν τελικά και η απάντηση σε αυτό το πολύπλοκο αίνιγμα που βασάνισε για τόσα πολλά χρόνια την ανθρωπότητα.

Προσωπικά εμείς σαν apokalyptiko.com θεωρούμε άδικο τέτοιες σπουδαίες ανακαλύψεις από διάφορες επιστημονικές ομάδες της Κύπρου (σαν κι αυτή την ομάδα υπάρχουν κι άλλες που προχώρησαν σε διάφορες ανακαλύψεις, όπως τη χρησιμότητα των φώτων τροχαίας), να στερούνται κονδύλια για την επίτευξη των ανακαλύψεων τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Για αυτό και καλούμε την Κυβέρνηση να επενδύσει σε αυτές τις ομάδες και μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η Κύπρος.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top