Πάμε σε πρόωρες εκλογές γιατί κόβουν τα επιδόματα των κρατικών αξιωματούχων Reviewed by Momizat on . Σε μαζικές κινητοποιήσεις θα προσέλθουν οι κρατικοί αξιωματούχοι μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο πρότασης του Υπουργείου Οικονομικών για εκσυγχρονισ Σε μαζικές κινητοποιήσεις θα προσέλθουν οι κρατικοί αξιωματούχοι μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο πρότασης του Υπουργείου Οικονομικών για εκσυγχρονισ Rating: 0
You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πάμε σε πρόωρες εκλογές γιατί κόβουν τα επιδόματα των κρατικών αξιωματούχων

Πάμε σε πρόωρες εκλογές γιατί κόβουν τα επιδόματα των κρατικών αξιωματούχων

Πάμε σε πρόωρες εκλογές γιατί κόβουν τα επιδόματα των κρατικών αξιωματούχων

Σε μαζικές κινητοποιήσεις θα προσέλθουν οι κρατικοί αξιωματούχοι μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο πρότασης του Υπουργείου Οικονομικών για εκσυγχρονισμό επιδομάτων στην κρατική υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις, ίσως έχουν ως αποτέλεσμα να πάμε και σε πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με την πρόταση προβλέπονται τα εξής:

Φορολόγηση των συντάξιμων ή/και υψηλών επιδομάτων ανώτατων κρατικών υπαλλήλων και αξιωματούχων – αναστολή του δικαιώματος χρήσης αεροπορικής θέσης business ή club class για υπηρεσιακά ταξίδια – κατάργηση αναχρονιστικών επιδομάτων, μείωση υπολοίπων επιδομάτων και υπερωριακής αποζημίωσης κατά 15% για κρατικούς υπαλλήλους και ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό. Αντίστοιχες ρυθμίσεις κλήθηκαν να εφαρμόσουν και οι Ημικρατικοί Οργανισμοί και οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του ετήσιου Προϋπολογισμού τους.

Πανικοβλημένοι, οι κρατικοί αξιωματούχοι θα κατέλθουν σε μαζικές κινητοποιήσεις έξω από το Προεδρικό, καθώς είναι σφόδρα ενοχλημένοι από την πρόταση αυτή. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μας ανέφερε πως «είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση που εμείς βγάλαμε, να έρχεται να μας παίρνει το ψωμί και τις ελιές από το τραπέζι μας». Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι ο Κυβερνητικός συνασπισμός κλονίζεται και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ενώ δεν είναι απίθανο να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Ενοχλημένη παρουσιάζεται και η ΠΕΟ, με το Γ.Γ της Πάμπη Κυρίτση με γραπτή δήλωσή του, να αναφέρει πως «η καπιταλιστική Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη δείχνει για ακόμα μια φορά το αντιλαϊκό της πρόσωπο». Πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο «να μας κόβουν τα ταξίδια σε business club όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ Ρώσου επιχειρηματία». «Πού είναι το κράτος δικαίου που εφάρμοσε ο Δημήτρης Χριστόφιας;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα κόμματα και οι συντεχνίες τις τελευταίες ώρες καλούν με ανακοινώσεις τους, τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους και συγκεκριμένα έξω από το Προεδρικό για να μην εφαρμοστεί η πρόταση για αναστολή των επιδομάτων. Βουλευτές που επικοινώνησαν με το apokalyptiko.com, και θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι, μας ανέφεραν πως το κόψιμο των επιδομάτων θα είναι αδύνατο να συντηρούν πλέον τις λιμουζίνες και τα εξοχικά που κατέχουν. «Τα παιδιά της Αφρικής θα είναι βασιλιάδες μπροστά μας», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ένας βουλευτής.

Το apokalyptiko.com θα βρίσκεται έξω από το Προεδρικό και θα σας ενημερώνει συνεχώς για την πορεία των κινητοποιήσεων. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στο Προεδρικό θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη για να πατάξει τα όποια επεισόδια δημιουργηθούν.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top