Διπλωματικό επεισόδιο Συρίας και Κύπρου – Εμπλέκουν Συλικιώτη και Χάσικο Reviewed by Momizat on . Διπλωματικό επεισόδιο με φόντο τους μετανάστες από τη Συρία στην Κύπρο, διαταράσσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Ένα επεισόδιο στο οποίο εμπλέκεται η τέως Κυβέρνη Διπλωματικό επεισόδιο με φόντο τους μετανάστες από τη Συρία στην Κύπρο, διαταράσσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Ένα επεισόδιο στο οποίο εμπλέκεται η τέως Κυβέρνη Rating: 0
You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Διπλωματικό επεισόδιο Συρίας και Κύπρου – Εμπλέκουν Συλικιώτη και Χάσικο

Διπλωματικό επεισόδιο Συρίας και Κύπρου – Εμπλέκουν Συλικιώτη και Χάσικο

Διπλωματικό επεισόδιο Συρίας και Κύπρου – Εμπλέκουν Συλικιώτη και Χάσικο

Διπλωματικό επεισόδιο με φόντο τους μετανάστες από τη Συρία στην Κύπρο, διαταράσσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Ένα επεισόδιο στο οποίο εμπλέκεται η τέως Κυβέρνηση Χριστόφια, η νυν Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και οι Νεοκλής Συλικιώτης και Σωκράτης Χάσικος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Κυβέρνηση της Συρίας, ότι ο τέως Υπουργός Εμπορίου αλλά και Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης θα τιμηθεί με τον τίτλο του επίτιμου πολίτη της Δημοκρατίας της Συρίας. Η κυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε ότι ο κ. Συλικιώτης θα τιμηθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης  Δημήτρη Χριστόφια, αφού κατά την διακυβέρνηση ήταν ο άνθρωπος που μεσολάβησε ως Υπουργός Εσωτερικών, για να δοθούν χιλιάδες υπηκοότητες αλλά και άδειες παραμονής σε πολίτες της Συρίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου της Συρίας, η Κύπρος παραχώρησε τα έτη 2008-2011συνολικά 4339 υπηκοότητες, αριθμός που αναλογεί στα εντυπωσιακό 35% από τις συνολικές υπηκοότητες που δόθηκαν σε Σύρους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δόθηκαν επίσης 89 χιλιάδες άδειες παραμονής, ενώ εκατομμύρια δόθηκαν και σε επιδόματα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Συρίας εκφράζει και σφοδρά παράπονα για την φιλοσοφία του νέου Υπουργού Εσωτερικών. Σε επιστολή που έφτασε στο Προεδρικό, η Συριακή Κυβέρνηση εκφράζει το παράπονο ότι τους τελευταίους τρεις μήνες, κανένας υπήκοος της Συρίας δεν πολιτογραφήθηκε Κύπριος. Πηγαίνουν μάλιστα και ένα βήμα παρακάτω, εκφράζοντας παράπονο και για το γεγονός ότι μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα επιδόματα των αλλοδαπών στην Κύπρο, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ως «ρατσιστή» τον νυν Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος.

  • Constantinou Costas

    Η απάντηση είναι μία:
    Γιατί δεν τους δίνει η Συρία τα επιδόματα;

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top