Ψευδοπανώλη στο κοτέτσι του Χριστόφια στο Κελλάκι Reviewed by Momizat on . Κρούσμα ψευδοπανώλης στο κοτέτσι του Χριστόφια στο εξοχικό του στο Κελλάκι, διερευνούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής των Κτηνιατρι Κρούσμα ψευδοπανώλης στο κοτέτσι του Χριστόφια στο εξοχικό του στο Κελλάκι, διερευνούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής των Κτηνιατρι Rating: 0
You Are Here: Home » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Ψευδοπανώλη στο κοτέτσι του Χριστόφια στο Κελλάκι

Ψευδοπανώλη στο κοτέτσι του Χριστόφια στο Κελλάκι

Ψευδοπανώλη στο κοτέτσι του Χριστόφια στο Κελλάκι

Κρούσμα ψευδοπανώλης στο κοτέτσι του Χριστόφια στο εξοχικό του στο Κελλάκι, διερευνούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κυριακίδης. Επιδημιολογικά έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι το πρώτο κρούσμα ψευδοπανώλης που παρουσιάζεται εκτός των κτηνοτροφικών μονάδων στο Μάμμαρι. Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία θανάτωσης πουλερικών σε τρεις μονάδες στην περιοχή του Μάμμαρι, για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού της ψευδοπανώλης, αλλά από ότι φαίνεται ο ιός έχει εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές.

Ήδη, κλιμάκιο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών βρίσκεται στο Κελλάκι και έθεσαν το Κελλάκι σε ζώνη ασφαλείας σε περίμετρο τριών χιλιομέτρων και γίνονται οι απαραίτητοι ψεκασμοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο κοτέτσι του Χριστόφια βρίσκονται 47 κότες και τρία κοκόρια, που αναμένεται να θανατωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες. Πριν μερικά χρόνια μάλιστα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ξεναγήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο εξοχικό στο Κελλάκι, και μάλιστα πέρασαν αρκετή ώρα στο κοτέτσι όπου τάισαν μαζί τις κοτούλες συζητώντας την ίδια ώρα το Κυπριακό.

Πάντως, στην κοινότητα Κελλακίου επικρατεί αναβρασμός μετά το κρούσμα ψευδοπανώλης. Κάτοικος που μίλησε στο apokalyptiko.com και θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, μας ανέφερε επί λέξη πως «έφαν μας τα ριάλλια μας, έφαν μας τις δουλιές μας, και τωρά για λλόου του θα μας φαν και τις κότες μας. Αν ξαναψηφίσω ΑΚΕΛ να πέσει φωθκιά να με κάψει».

Όπως μας αναφέρθηκε από υπάλληλο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, υπάρχουν φόβοι ότι ο ιός ίσως εξαπλωθεί και στις παρακείμενες περιοχές και για αυτό οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top