ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πέτυχε το πρώτο προξενιό γιαγιάς στην Κύπρο μετά από 30 χρόνια! (pic) Reviewed by Momizat on . Ιστορία γράφτηκε στο χωριό Χούλου της Πάφου, καθώς γιαγιά κατάφερε και προξένεψε τον εγγονό της σε κοπέλα του χωριού Τάλα της επαρχίας. Είναι η πρώτη φορά τα τε Ιστορία γράφτηκε στο χωριό Χούλου της Πάφου, καθώς γιαγιά κατάφερε και προξένεψε τον εγγονό της σε κοπέλα του χωριού Τάλα της επαρχίας. Είναι η πρώτη φορά τα τε Rating: 0
You Are Here: Home » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πέτυχε το πρώτο προξενιό γιαγιάς στην Κύπρο μετά από 30 χρόνια! (pic)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πέτυχε το πρώτο προξενιό γιαγιάς στην Κύπρο μετά από 30 χρόνια! (pic)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πέτυχε το πρώτο προξενιό γιαγιάς στην Κύπρο μετά από 30 χρόνια! (pic)

Ιστορία γράφτηκε στο χωριό Χούλου της Πάφου, καθώς γιαγιά κατάφερε και προξένεψε τον εγγονό της σε κοπέλα του χωριού Τάλα της επαρχίας.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια που γιαγιά στην Κύπρο καταφέρνει και προξενεύει τον εγγονό της, κάτι που δίνει νέες ελπίδες σε όλες τις γιαγιάδες της Κύπρου στο δύσκολο αυτό έργο που επιτελούν εδώ και αιώνες.

Ήδη όπως ενημερώθηκε το apokalyptiko.com, η Κυβέρνηση προτίθεται να τιμήσει την γιαγιά αυτή σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα την παρασημοφορήσει μάλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μόλις επιστρέψει από το Κρας Μοντάνα της Ελβετίας, για τη συμβολή της στη διατήρηση και ενίσχυση της παράδοσης αυτής του νησιού μας η οποία είχε σχεδόν εξαφανιστεί εδώ και τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες μας, η γιαγιά Μερόπη όπως είναι το όνομά της, άρχισε τις προσπάθειες προξενιού μόλις ο εγγονός της, ηλικίας 43 ετών, επέστρεψε στο χωριό από την πόλη της Πάφου χωρίς να μπορέσει όλα αυτά τα χρόνια να βρει ταίρι.

Οι προσπάθειες για να προξενέψει τον εγγονό της σε κοπέλα του χωριού της, Χούλου, κατέληξαν σε ναυάγιο καθώς παρά τις προσπάθειές της, ο Χάμπος (το όνομα του εγγονού της), δεν έμεινε ικανοποιημένος από καμία κοπέλα του χωριού, είτε ήταν 20 ετών είτε ήταν 80 ετών.

Μη αντέχοντας να βλέπει τον Χάμπο σε τέτοια απελπισμένη κατάσταση, η γιαγιά Μερόπη αποφάσισε όπως του βρει ταίρι από άλλο χωριό της Πάφου. Άκουσε μάλιστα από φίλη της ότι υπάρχει μία 37χρονη αδέσμευτη στο χωριό Τάλα και αποφάσισε όπως πάει στο χωριό και μιλήσει μαζί της.

Μάλιστα, η γιαγιά Μερόπη έκανε την απόσταση από την Χούλου στην Τάλα με τα πόδια καθώς δεν μπορούσε να βρει κάποιο συγχωριανό να την πάρει. Όπως θα δείτε και από τον πιο κάτω χάρτη, η ηλικιωμένη διένυσε με τα πόδια απόσταση 17μιση χιλιομέτρων για να βρει το ταίρι του εγγονού της!

Φθάνοντας στο χωριό πήγε απευθείας στην υποψήφια νύφη Τούλλα, η οποία ήταν μάλιστα μαζί με τη δική της γιαγιά. Της εξήγησε το λόγο της επίσκεψής της, της έδειξε κάποιες φωτογραφίες του Χάμπου και προ μεγάλης της έκπληξης, είδε την Τούλλα να ενθουσιάζεται από τον εγγονό της!

Αμέσως πήγαν όλες μαζί πίσω στην Χούλου και στον Χάμπο και από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε ότι υπήρχε χημεία μεταξύ των δύο τους. Τρεις ημέρες αργότερα μάλιστα, Χάμπος και Τούλλα ανακοίνωσαν ότι αρραβωνιάστηκαν και πως όρισαν ημερομηνία γάμου, στις 27 Αυγούστου!

Τα χαρμόσυνα αυτά νέα διαδόθηκαν στα υπόλοιπα χωριά πολύ γρήγορα και ήδη αρκετές γιαγιάδες άρχισαν τα προξένια για τους εγγονούς τους, ελπίζοντας σε ανάλογη τύχη με αυτή της γιαγιάς Μερόπης.

Το γάμο πάντως αναμένεται να καλύψει και η τηλεόραση του ΡΙΚ η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση και προβολή στις παραδόσεις του τόπου μας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το τελευταίο προξενιό από γιαγιά που πέτυχε, ήταν το μακρινό 1987. Πρόκειται για την κυρία Ανδρούλλα η οποία απεβίωσε το 2003. Το όνομά της κρατάει στη μνήμη ο δισέγγονός της Άνδρος, αποτέλεσμα του έρωτα του εγγονού της Κώτσιου (από την Κυπερούντα) και της Χρυστάλλας (από τον Αγρό). Οι δύο τους έχουν άλλα τρία παιδιά.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top