Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε η χαμένη από το 1924, πρώτη ηχογράφηση της Άννας Βίσσης Reviewed by Momizat on . Μετά από δεκαετίες ανασκαφών, ομάδα Κύπριων αρχαιολόγων υπό τις οδηγίες του Σουηδού Φριντς Λίχτενσταιν, προχώρησε σε μία σπουδαία ανακάλυψη με την οποία θα γραφ Μετά από δεκαετίες ανασκαφών, ομάδα Κύπριων αρχαιολόγων υπό τις οδηγίες του Σουηδού Φριντς Λίχτενσταιν, προχώρησε σε μία σπουδαία ανακάλυψη με την οποία θα γραφ Rating: 0
You Are Here: Home » LIFESTYLE » Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε η χαμένη από το 1924, πρώτη ηχογράφηση της Άννας Βίσσης

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε η χαμένη από το 1924, πρώτη ηχογράφηση της Άννας Βίσσης

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε η χαμένη από το 1924, πρώτη ηχογράφηση της Άννας Βίσσης

Μετά από δεκαετίες ανασκαφών, ομάδα Κύπριων αρχαιολόγων υπό τις οδηγίες του Σουηδού Φριντς Λίχτενσταιν, προχώρησε σε μία σπουδαία ανακάλυψη με την οποία θα γραφεί ξανά  μουσική ιστορία.

Όπως πρώτο σας αποκαλύπτει το apokalyptiko.com, σε ανασκαφές της στην Αμαθούντα, η ομάδα των αρχαιολόγων βρήκε σε εξαιρετικά καλοδιατηρημένη κατάσταση, γραμμόφωνο μαζί με δίσκο από την πρώτη ηχογράφηση της Κύπριας διάσημης τραγουδίστριας Άννας Βίσσης, από το μακρινό 1924.

Ήταν ένας δίσκος ο οποίος θεωρείτο χαμένος αλλά μετά από αυτή την ανακάλυψη, θα χυθεί αρκετό φως στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας της Άννας Βίσσης. Η ίδια η Άννα Βίσση είχε αναφερθεί σε αρκετές συνεντεύξεις της σε αυτό το δίσκο, παραγωγός του οποίου ήταν ο θείος του Νίκου Καρβέλα, Γιώργος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο δίσκο αυτό υπάρχουν 7 τραγούδια βγαλμένα από την Κυπριακή παράδοση, από τότε που το νησί μας ήταν υπό Βρετανική κυριαρχία.

Πάντως, οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο δίσκος αυτός επίτηδες είχε κρυφτεί από την Άννα Βίσση ώστε να μην υπάρχουν αποδείξεις για την ηλικία της.

Το γεγονός όμως ότι εδώ και μία 20ετία είναι κάθε χρόνο 56 ετών, είχε κινήσει αρκετές υποψίες. Πλέον, η ανακάλυψη του δίσκου αυτού αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο και στον υπολογισμό της ηλικίας της Άννας Βίσσης, με ομάδα επιστημόνων να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο όπως υπολογίσει την ηλικία της κατά τη διάρκεια παραγωγής του δίσκου από το 1924 από τον τόνο της φωνής της στην εν λόγω ηχογράφηση.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Άννα Βίσση, αρνήθηκε ευγενικά όπως μας παραχωρήσει δηλώσεις για το θέμα.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top