Με την Αβάνα αδελφοποιήθηκε το Κελλάκι Reviewed by Momizat on . Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ΑΚΕΛ και του Προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρου, το Κελλάκι είναι πλέον το πρώτο αδελφοποιημένο χωριό με την πρωτεύουσα τ Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ΑΚΕΛ και του Προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρου, το Κελλάκι είναι πλέον το πρώτο αδελφοποιημένο χωριό με την πρωτεύουσα τ Rating: 0
You Are Here: Home » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Με την Αβάνα αδελφοποιήθηκε το Κελλάκι

Με την Αβάνα αδελφοποιήθηκε το Κελλάκι

Με την Αβάνα αδελφοποιήθηκε το Κελλάκι

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ΑΚΕΛ και του Προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρου, το Κελλάκι είναι πλέον το πρώτο αδελφοποιημένο χωριό με την πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα. Μέχρι σήμερα, η Αβάνα έχει αδελφοποιηθεί με 22 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με το Κελλάκι να γράφει ιστορία, όντας το πρώτο χωριό που αδελφοποιείται με τέτοια μεγάλη πόλη.

Για το σκοπό αυτό, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αβάνα, όπου υπέγραψε εκ μέρους του Κελλακίου την αδελφοποίηση. Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, αναφέροντάς μας χαρακτηριστικά ότι το Κελλάκι μπαίνει πλέον στον παγκόσμιο χάρτη. «Αυτό θα φέρει μεγάλες προοπτικές για το χωριό», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να μας αναφέρει και τις αλλαγές που επέρχονται στο γραφικό χωριό.

Όπως μας είπε, στα πλαίσια της συμφωνίας της αδελφοποίησης, η ταβέρνα «Κρητικός» του χωριού θα μετονομαστεί σε ταβέρνα «Κουβανός», ενώ στο κέντρο του χωριού θα ανεγερθεί άγαλμα του Φιντέλ Κάστρο ύψους 27 μέτρων, το μεγαλύτερο άγαλμα του Φιντέλ ανά το παγκόσμιο όπως μας εξήγησε. Ενώ στην Αβάνα, πρόσθεσε, θα πωλούνται αγαλματάκια του ιδίου διάφορων μεγεθών.

Επίσης, στο Κελλάκι θα ανεγερθεί και εργοστάσιο παραγωγής καπνού από κουβανέζικους σπόρους, έτσι ώστε η χώρα μας να αρχίσει να εξάγει τα δικά της πούρα. Όπως μας ανέφερε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με το εργοστάσιο θα ανοίξουν αρκετές θέσεις εργασίας για τους άνεργους μετανάστες στη χώρα μας, ενώ με τις εξαγωγές πούρων θα έρθουν χρήματα στα ταμεία του ΑΚΕΛ. «Τα πούρα Κελλακίου θα κατακλύσουν το παγκόσμιο», μας ανέφερε γεμάτος χαρά ο κ. Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι περισσότερα για τη συμφωνία θα αναφέρει τις επόμενες ημέρες σε διάσκεψη τύπου που θα παραθέσει.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top