Μεγάλη Βορειοκορεάτικη επένδυση στις Η.Π.Α – Αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων Reviewed by Momizat on . Τεράστια επένδυση της Βορείου Κορέα στις Η.Π.Α, η οποία αλλάζει τον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων, ανακοίνωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας. Η ε Τεράστια επένδυση της Βορείου Κορέα στις Η.Π.Α, η οποία αλλάζει τον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων, ανακοίνωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας. Η ε Rating: 0
You Are Here: Home » ΚΟΣΜΟΣ » Μεγάλη Βορειοκορεάτικη επένδυση στις Η.Π.Α – Αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων

Μεγάλη Βορειοκορεάτικη επένδυση στις Η.Π.Α – Αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων

Μεγάλη Βορειοκορεάτικη επένδυση στις Η.Π.Α – Αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων

Τεράστια επένδυση της Βορείου Κορέα στις Η.Π.Α, η οποία αλλάζει τον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων, ανακοίνωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας. Η επένδυση θα αφορά τη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και καζίνο στην έρημο Black Rock της επαρχίας Νεβάδα, με σκοπό τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθεί μία ολόκληρη πόλη στο σημείο, και στόχος της Βόρειας Κορέας, όπως ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής πόλης για το Λας Βέγκας.

Η αρχική επένδυση θα είναι της τάξης των 4,7 δις δολαρίων, με την Κυβέρνηση των Η.Π.Α και τον Πρόεδρο Ομπάμα να χαιρετίζει την επένδυση της Βορείου Κορέας. «Ελπίζουμε πως αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και να θέσει ένα τέρμα στην απειλή του πυρηνικού πολέμου που θα μπορούσε να αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα», ανέφερε ο κ. Ομπάμα.

«Πράξη πολέμου» χαρακτήρισε την επένδυση ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέφερε πως η Βορειοκορεάτικη επένδυση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τη Σιβηρία. «Μας πρόδωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, και αυτό δεν θα μείνει έτσι», τόνισε. Ήδη, ο Ρώσος Πρόεδρος διέταξε την παράδοση των S300 που αρχικά θα πήγαιναν στη Συρία, να αποσταλούν στα Βορειοανατολικά της Κίνας, κοντά στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα. Με χαρά δέχθηκε η Κίνα την εξαγγελία του Πούτιν, με τον Πρωθυπουργό Σι Τζινπίνγκ να αναφέρει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παρέχει κάθε διευκόλυνση στη Ρωσία, καθώς είναι γνωστή η αντιπαλότητα της Κίνας με τη Βόρειο Κορέα.

Οι καμπάνες του πολέμου χτυπάνε για ακόμα μία φορά στην περιοχή, με το ισοζύγιο και τις συμμαχίες να έχει πλέον αλλάξει. Γεωπολιτικός αναλυτής που μίλησε στο apokalyptiko.com, ανέφερε πως οι εξελίξεις αυτές θυμίζουν πολύ έντονα το τι είχε συμβεί στο Αφγανιστάν, όταν τη δεκαετία του 80’ εγκαταστάθηκε στη χώρα ένα φιλοσοβιετικό καθεστώς και η κατάληψη της χώρας από στρατεύματα της ΕΣΣΔ. Μάλιστα, τότε οι μουτζαχεντίν που προέβαλαν αντίσταση στα στρατεύματα της ΕΣΣΔ, υποστηρίχθηκαν από τις Η.Π.Α, εκπαιδεύοντας μάλιστα και το μετέπειτα μεγάλο πολέμιό τους, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Καθεστώς το οποίο ανέτρεψαν οι ίδιες οι Η.Π.Α το 2001 μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Βόρειος Κορέα αναμένεται να γίνει το Αφγανιστάν της ανατολικής Ασίας, και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την κατάληξη που θα έχει η όλη ιστορία. «Η Ρωσία και η Βόρειος Κορέα είναι πολύ κοντά και οι δύο χώρες έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο», τόνισε με νόημα ο αναλυτής.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top