Το ΤΕΠΑΚ σχεδόν έλυσε το μυστήριο με τα χρώματα των φώτων τροχαίας Reviewed by Momizat on . Μετά από αρκετές δεκαετίες και εκατοντάδες έρευνες ανά το παγκόσμιο, η Κύπρος έχει να περηφανεύεται ότι δικά της παιδιά έλυσαν το μυστήριο με τα χρώματα των φώτ Μετά από αρκετές δεκαετίες και εκατοντάδες έρευνες ανά το παγκόσμιο, η Κύπρος έχει να περηφανεύεται ότι δικά της παιδιά έλυσαν το μυστήριο με τα χρώματα των φώτ Rating: 0
You Are Here: Home » ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Το ΤΕΠΑΚ σχεδόν έλυσε το μυστήριο με τα χρώματα των φώτων τροχαίας

Το ΤΕΠΑΚ σχεδόν έλυσε το μυστήριο με τα χρώματα των φώτων τροχαίας

Το ΤΕΠΑΚ σχεδόν έλυσε το μυστήριο με τα χρώματα των φώτων τροχαίας

Μετά από αρκετές δεκαετίες και εκατοντάδες έρευνες ανά το παγκόσμιο, η Κύπρος έχει να περηφανεύεται ότι δικά της παιδιά έλυσαν το μυστήριο με τα χρώματα των φώτων τροχαίας. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα Κύπριων φοιτητών που κάνουν το δοκτοράτο τους στο ΤΕ.ΠΑ.Κ, τα χρώματα στα φώτα τροχαίας μάλλον ρυθμίζουν την κίνηση στις διασταυρώσεις των δρόμων και δεν χρησιμοποιούνται απλά σαν στολίδια των δρόμων που παραμένουν ολόχρονα στα ίδια σημεία μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα.

Όπως συμπεραίνει η έρευνα, όταν ανάβει το πράσινο φωτάκι αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να διασχίσει την διασταύρωση και όταν ανάβει το κόκκινο φωτάκι, τότε θα πρέπει να σταματήσει πριν την άσπρη γραμμή στη διασταύρωση. Για το πορτοκαλί φωτάκι δεν έχει εξαχθεί ακόμη το συμπέρασμα, ενώ μύλος παραμένει για το τι συμβαίνει όταν ανάβουν μαζί το κόκκινο και πορτοκαλί φωτάκι.

Η έρευνα των φοιτητών του ΤΕ.ΠΑ.Κ έχει ενθουσιάσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς έλυσε σχεδόν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας, ενώ δεν αποκλείεται να τιμηθούν και με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής. Επίσης, αρκετοί διακεκριμένοι επιστήμονες αναμένονται στο νησί μας το επόμενο διάστημα για να δουν από πρώτο χέρι πως κατάφερε η ομάδα των φοιτητών να πραγματοποιήσει την έρευνά της και να βγάλει αυτά τα πολύ σημαντικά για την ανθρωπότητα συμπεράσματα.

Πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας, τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας έχουν μειωθεί κατά 17% ενώ αναμένεται πολύ μεγαλύτερη μείωση όταν οι γυναίκες οδηγοί κατανοήσουν πλήρως τη χρησιμότητα των χρωμάτων στα φώτα τροχαίας.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top