Έρχεται νομοσχέδιο περιορισμού κατανάλωσης αλκοόλ στην Κύπρο Reviewed by Momizat on . Νομοσχέδιο που θα επιβάλλει περιορισμούς στην κατανάλωση αλκοόλ επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Σχεδόν 100 χρόν Νομοσχέδιο που θα επιβάλλει περιορισμούς στην κατανάλωση αλκοόλ επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Σχεδόν 100 χρόν Rating: 0
You Are Here: Home » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Έρχεται νομοσχέδιο περιορισμού κατανάλωσης αλκοόλ στην Κύπρο

Έρχεται νομοσχέδιο περιορισμού κατανάλωσης αλκοόλ στην Κύπρο

Έρχεται νομοσχέδιο περιορισμού κατανάλωσης αλκοόλ στην Κύπρο

Νομοσχέδιο που θα επιβάλλει περιορισμούς στην κατανάλωση αλκοόλ επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Σχεδόν 100 χρόνια μετά την ποτοαπαγόρευση στις Η.Π.Α, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία αναχρονιστική κίνηση, η οποία θα βγάλει δεκάδες χιλιάδες άτομα στους δρόμους διαμαρτυρόμενους, αλλά και λουκέτο σε πολλές επιχειρήσεις. Το παράδειγμα της Τουρκίας, η οποία επέβαλε επίσης περιορισμούς στην κατανάλωση αλκοόλ, και οι μεγάλες αντιδράσεις που ακολούθησαν, δεν έθεσε φραγμό στα σχέδια της Κυβέρνησης η οποία αναμένεται να παρουσιάσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής, αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την κίνησή της, πιστεύοντας πως με τους περιορισμούς στην κατανάλωση αλκοόλ, ο δημόσιος μηχανισμός θα γίνει πιο αποδοτικός. Όπως μας ανέφερε άτομο του Προεδρικού, ένα μεγάλο ποσοστό των δημόσιων υπαλλήλων αργεί να πάει στη δουλειά του το πρωί, έχοντας καταναλώσει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ την προηγούμενη νύχτα. Ενώ τις ώρες που βρίσκονται στις εργασίες τους, η αποδοτικότητά τους κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός επιζήμιο για το δημόσιο μηχανισμό.

Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τη συγκεκριμένη επισήμανση την έκανε το κλιμάκιο της Τρόικας το προηγούμενο διάστημα, κατά την περίοδο των επαφών τους στην Κύπρο και ιδιαίτερα κατά την αξιολόγησή τους για το δημόσιο τομέα. Το γεγονός ότι η επεξεργασία του νομοσχεδίου αυτού δεν βγήκε στην επιφάνεια νωρίτερα, ήταν για να μην υπάρξουν περισσότερες αντιδράσεις από το λαό κατά τις κρίσιμες περιόδους που ζήσαμε μετά το Eurogroup της 15ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η κατανάλωση αλκοόλ σε χώρους εκτός της ιδιωτικής περιουσίας των κατοίκων, επιτρέπεται μόνο για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο, και το ανώτατο επιτρεπτό όριο είναι ένα ποτήρι ανά άτομο, είτε είναι χαμηλό ποτήρι είτε ψηλό. Μάλιστα, τα νυχτερινά κέντρα θα μπορούν να είναι ανοιχτά μόνο μέχρι τη μία τα ξημερώματα, και όσοι παραβαίνουν το νόμο θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Επίσης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο απαγορεύεται η συνάθροιση σε σπίτια για κατανάλωση αλκοόλ, με τους παραβάτες επίσης να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Ήδη, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και νυχτερινών κέντρων ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από το Προεδρικό καθώς και έξω από τη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα που θα τεθεί προς ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που μίλησε στο apokalyptiko.com, ανέφερε πως με τη ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού, θα έχει ως αποτέλεσμα να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του, όπως και χιλιάδες άλλοι, κάτι που όπως μας επισήμανε θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις για την οικονομία και κοινωνία μας. Αντιδράσεις αναμένονται και από την Αστυνομία, καθώς από τα πρόστιμα των μεθυσμένων οδηγών έρχονταν πολύ σημαντικά έσοδα.

Αναμένεται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης όπου θα τεθεί προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο. Πάντως, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι προτίθεται να ψηφίσει η Βουλή, καθώς δεν έχουμε μέχρι αυτή την ώρα της επίσημες τοποθετήσεις των κομμάτων, κάτι που αναμένεται εντός της ημέρας.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top