Έξω φρενών η Μέρκελ με την αλληλεγγύη Ολάντ για την Κύπρο Reviewed by Momizat on . Δηλώσεις έκανε το απόγευμα της Τετάρτης η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, λίγο μετά την συνάντηση που είχαν στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κα Δηλώσεις έκανε το απόγευμα της Τετάρτης η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, λίγο μετά την συνάντηση που είχαν στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κα Rating: 0
You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Έξω φρενών η Μέρκελ με την αλληλεγγύη Ολάντ για την Κύπρο

Έξω φρενών η Μέρκελ με την αλληλεγγύη Ολάντ για την Κύπρο

Έξω φρενών η Μέρκελ με την αλληλεγγύη Ολάντ για την Κύπρο

Δηλώσεις έκανε το απόγευμα της Τετάρτης η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, λίγο μετά την συνάντηση που είχαν στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Ολάντ έκανε λόγω για ανάγκη αλληλεγγύης της Ευρώπης προς την Κύπρο και πρόσθεσε ότι η χώρα περνά πολύ δύσκολες εποχές, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη που «πρέπει να δείξουμε προς την Κύπρο, μια χώρα που περνά ύφεση και έχει προβλήματα ρευστότητας».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις, έκανε παρέμβαση η κ. Μέρκελ, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι εν μέσω προγράμματος εξυγίανσης και το έδαφος δεν προσφέρεται για περισσότερη αλληλεγγύη. «Η αλληλεγγύη θα έρθει, όταν η Κύπρος θα τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο», τονίζεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας. Κάλεσε τον κ. Ολάντ να περιοριστεί στις διαδικασίες εξυγίανσης της χώρας του, τονίζοντας ότι η Κύπρος έχει πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να τηρήσει κατά λέξη.

Επίσης, η κ. Μέρκελ είναι εξοργισμένη με το γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Αναστασιάδη για να επισκεφθεί την Κύπρο. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εδώ και τρεισήμισι μήνες, από την εκλογή Αναστασιάδη στο Προεδρικό αξίωμα, «περιμένει επίσημη πρόσκληση από τον Κύπριο Πρόεδρο για να επισκεφθεί την Κύπρο, κάτι που δεν έγινε ποτέ, και έρχεται τώρα ο κ. Αναστασιάδης να προσκαλεί τον Γάλλο ομόλογό της να επισκεφθεί το νησί της Αφροδίτης». «Κάποτε μας αποκαλούσε φίλους τους εμάς της Ευρωπαϊκής δεξιάς», ανέφερε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας πως θεωρεί αδιανόητο να καλεί στην Κύπρο τον Σοσιαλιστή Ολάντ. Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, η κ. Μέρκελ φέρεται να είναι έτοιμη να θέση τροχοπέδη στην επίσκεψη Ολάντ στην Κύπρο, με τις εξελίξεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top