Σόιμπλε: «Θέλουμε το φυσικό αέριο της Κύπρου» Reviewed by Momizat on . Πανικό στην πολιτική και οικονομική σκηνή του τόπου προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, για τα σχέδια της Τρόικ Πανικό στην πολιτική και οικονομική σκηνή του τόπου προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, για τα σχέδια της Τρόικ Rating: 0
You Are Here: Home » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σόιμπλε: «Θέλουμε το φυσικό αέριο της Κύπρου»

Σόιμπλε: «Θέλουμε το φυσικό αέριο της Κύπρου»

Σόιμπλε: «Θέλουμε το φυσικό αέριο της Κύπρου»

Πανικό στην πολιτική και οικονομική σκηνή του τόπου προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, για τα σχέδια της Τρόικα σε ότι αφορά το Κυπριακό φυσικό αέριο. Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου στις Βρυξέλλες, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι στόχος των δανειστών είναι η εκμετάλλευση του Κυπριακού φυσικού αερίου τουλάχιστον ως το 2030, με αντάλλαγμα την μη επιβολή άλλων μνημονίων μετά τη λήξη του υφιστάμενου.

Η δήλωση Σόιμπλε έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη χώρα μας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, να αναφέρει σε tweet του από τη Γαλλία όπου βρίσκεται για επαφές ότι «δεσμεύομαι στον Κυπριακό λαό πως δεν θα επιτρέψει να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια των δανειστών». Ήδη, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Αρχηγών με την επιστροφή του αύριο στην Κύπρο, όπου θα συζητηθούν οι δηλώσεις Σόιμπλε και το πώς προτίθεται να κινηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Άτομο του Προεδρικού που μίλησε στο apokalyptiko.com, μας ανέφερε πως στις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Κύπρο και κλιμάκιο της Τρόικα με ατζέντα το φυσικό αέριο.

Η πρώτη αντίδραση από το εσωτερικό ήρθε από τον υποψήφιο στις Προεδρικές του 2013, Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος ανέφερε πως αυτά είναι τα συνεπακόλουθα τις εκλογής Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία του τόπου και κάκισε τον Κυπριακό λαό που ψήφισε το «νέο καταστροφέα της Κύπρου», όπως χαρακτήρισε τον Πρόεδρο. Το ΑΚΕΛ επιφυλάχθηκε για την επίσημη θέση του κόμματος, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών αύριο το μεσημέρι στο Προεδρικό.

Πάντως, σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει από το Παρίσι όπου βρίσκεται συνάντηση με τα στελέχη της Total, η οποία έχει τα δικαιώματα σε δύο από τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ. Οι τελευταίες εξελίξεις αναμένονται να τεθούν επί τάπητος, και δεν αποκλείεται η Γαλλική εταιρία να θελήσει να απεμπλακεί από τα δύο Κυπριακά Οικόπεδα σε περίπτωση που οι δανειστές εμμείνουν στη θέση τους για διαχείριση του Κυπριακού φυσικού αερίου.

Apokalyptiko.com - Προς αποφυγή… παρεξηγήσεων, θέλουμε να τονίσουμε ότι το apokalyptiko.com είναι μία ιστοσελίδα σατυρικού και χιουμοριστικού χαρακτήρα.

Scroll to top